למרות הריבית האפסית – אל תפסיקו לחסוך
לאחרונה הוריד בנק ישראל את הריבית לשפל היסטורי חסר תקדים – 0.1% בלבד.
כתוצאה מכך, הריבית שמציעים הבנקים על פקדונות היא נמוכה מאד עד אפסית. במצב דברים זה, צרכנים רבים סבורים כי כלל לא כדאי לחסוך, והפיתוי להשתמש בכסף לצריכה שוטפת הולך וגובר.
הריבית לא תישאר נמוכה לנצח
חשוב להבין כי סביבת הריבית הנמוכה לא תישאר איתנו לנצח. ישראל איננה המדינה היחידה בה הריבית היא אפסית, וקיים צפי כי כבר במהלך המחצית השניה של 2015 או בתחילת 2016 הריבית בארהב תתחיל לעלות ובעקבותיה ייתכן ויתחיל תהליך של העלאת הריבית גם בישראל.
גם כאשר הריבית נמוכה – כדאי להמשיך ולחסוך
גם אם כרגע הריבית שהבנק מציע לכם היא אפסית, אין פירושו של דבר שלא כדאי לכם לחסוך. אפילו אם לא תקבלו כלל ריבית בגין החסכון שלכם, עדיין לעצם קיומו של החיסכון עצמו יש השפעה עצומה על החוסן הפיננסי שלכם ועל היכולת שלכם ושל משפחתכם לעמוד בזעזועים כלכליים. הסכום שתחסכו היום, כאשר הריבית אפסית, יוכל להניב לכם הכנסות בעתיד כאשר הריבית תעלה.
משק בית ללא חיסכון כלל נמצא בסיכון
הנתונים המתפרסמים לאחרונה מלמדים כי למשקי בית רבים אין כל חיסכון פיננסי משמעותי, וכי משקי בית רבים אף מוציאים מדי חודש סכום העולה על הכנסתם החודשית – כלומר נמצאים בגירעון חודשי. זהו מצב שאינו בר קיימא לאורך זמן, ועשוי לסכן, פשוטו כמשמעו את האיתנות הפיננסית שלכם.
בטיחות פיננסית – חיסכון לשעת חירום של 6 חודשי הוצאה שוטפת
כלל הזהב לבטיחות פיננסית אומר כי לכל משק בית צריך להיות חיסכון לשעת בחירום בהיקף של 6 חודשי הוצאות שוטפות הכרחיות. כלומר, אם למשל ההוצאות החודשיות ההכרחיות שלכם עומדות על כ 10000 ₪ לחודש, הרי שמומלץ יהיה לכם חיסכון נזיל בהיקף של כ 60000 ₪ לפחות. רמת חיסכון שכזו תאפשר לכם להתמודד עם זעזועים כלכליים בלתי צפויים כגון פיטורים של אחד מבני הזוג, הוצאה חד פעמית גבוהה ובלתי צפויה, ותספק לכם איתנות פיננסית.
כל חיסכון, גם הקטן ביותר יכול לשפר את מצב הבטיחות הפיננסית שלכם
צבירה של חיסכון דורשת זמן והתמדה. גם חיסכון חודשי קטן בהיקף של כמה מאות שקלים לחודש יוכל לשפר לאורך זמן את מצב הבטיחות הפיננסית שלכם. במקרה של זעזוע פיננסי לא צפוי – כל שקל שתחסכו בצד יעמוד לרשותכם ויעזור לכם לצלוח את התקופה המאתגרת במינימום נזקים.
שיקלו אפשרות של חיסכון באמצעות הוראת קבע
לא לכולנו יש שליטה טובה בהוצאות ובהכנסות שלנו. לכן, אחת האפשרויות המומלצות היא חיסכון באמצעות הוראת קבע. כך תדעו כי אתם יכולים להמשיך ולנהל את חייכם כרגיל, ורק להשתדל לא להכנס ליתרת חובה בבנק ולהשתמש במה שיש בעוד אתם יודעים כי יתרת החיסכון שלכם הולכת וגדלה מדי חודש.
ומה יעשה מי שאין לו אפשרות לחסוך?
משקי בית רבים מוציאים את כל ההכנסה שלהם ולפעמים אף יותר מכך. כתוצאה מכך, הם מתקשים לצבור חיסכון שיוכל להיות להם בעזר ביום סגריר. משקי בית המתקשים לסגור את החודש צריכים לשקול את מצבם מחדש ולעשות מאמץ לצמצם את הוצאותיהם השוטפות או לחלופין למצוא דרך להגדיל את הכנסותיהם. אם אינכם מצליחים למצוא את הדרך בעצמכם – שיקלו פניה לקבלת ייעוץ מקצועי. החשיבות של חיסכון דווקא עבורכם היא חשובה מאד. אם אתם מעוניינים לחסוך אבל לא יודעים כיצד - אני מזמין אתכם ליצור עמי קשר.
אין באמור לעיל משום תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו האישיים של כל אדם. הכותב ו/או מי מלקוחותיו עשויים להחזיק בני"ע המוזכרים בכתבה זו ועשוי להיות לו עניין אישי.